Imobiliare

Pandemia COVID-19 a avut un impact vizibil asupra pieței imobiliare, însă nu așteaptă efecte negative pe scară largă la nivelul sectorului imobiliar, potrivit BNR.

Piața imobiliară
pe zone geografice

O inițiativă legislativă cu impact asupra pieței imobiliare ce poate duce la ajustarea prețurilor și reorientarea strategiilor dezvoltatorilor în următorii ani, este anticipată să intre în vigoare la începutul anului 2022; și anume extinderea plafonului de TVA redus 5% la achiziția unei locuințe cu suprafața utilă de maxim 120 mp și preț de până la 140.000 Euro. Pe piața rezidenților în 2021 s-au tranzacționat cu peste 70% mai multe apartamente decât în 2019-2020.

Bucureștiul acoperă 30% din tranzacțiile rezidențiale la nivel național. Creșterea este diferită la nivelul regiunilor, cea mai puternică evoluție poate fi observată la București, depășind Clujul sau Timișoara.

Polii principali în tranzacțiile imobiliare sunt: Cluj, Timișoare, Iași, Craiova.
În ceea ce privește nivelul de tranzacționare, acesta a crescut în medie la nivel național cu 7-8% față de aceeași perioadă a anului trecut, existând o continuă tendință de creștere.

Clujul este indicat de către toate clasamentele drept cel mai scump oraș din țară, cu prețuri de peste 1.900 de Euro pe metru pătrat util.

Articole

Cum arată piața imobiliară la ora actuală

Cum arată piața imobiliară la ora actuală

În ultimii ani am fost martorii creșterii atât a interesului pentru proprietăți, cât și a prețurilor acestora. Din acest punct de vedere, anul 2022 menține același trend, însă cu o viteză de creștere puțin mai lentă, iar interesul pare să fie declarat pentru zonele de...

citește mai mult

Experții noștri

O echipă de experți este pregătită să răspundă provocărilor cu care se confruntă afacerea dvs. în domeniul imobiliare.