Juridic
& Legislație

Cadrul juridic din România și instrumente juridice. Cetățenii români au acces gratuit și nerestricționat la legislația națională.

Generalități &
actualitate legislativă comercială

Este foarte important ca încă de la început să verificați care este activitatea principală pe care o veți derula, ce cod CAEN are aferent, dacă exista suprapuneri ale activităților cu mai multe coduri.

Recomandăm să vă adresați unui specialist (avocat, consilier fonduri europene etc.) care vă poate consilia să alegeți cea mai bună varianta pentru tipul de afacere la care vă gândiți.

Societățile cele mai des înființate, sunt sub forma de S.R.L. (societate cu răspundere limitată) sau S.A. (societate pe acțiuni). Sunt reglementate de Legea 31/1990 si se înregistrează la ORC – Oficiul Registrului Comerțului.

Articole

Înființarea unei societăți în România

Înființarea unei societăți în România

Atunci când decizi începerea unei noi afaceri, trebuie să iei în considerare toate implicațiile și responsabilitățile pe care le are un antreprenor. În afară de constituirea unei noi societăți, cu respectarea Legii nr. 31/1990 privind societățile, demersuri cu care ne...

citește mai mult

Experții noștri

O echipă de experți este pregătită să răspundă provocărilor cu care se confruntă afacerea dvs. în domeniul juridic și legislație.