Piața imobiliară și proiectele de birouri la nivel național – analiză 2022

Piața spațiilor de birouri moderne din Cluj-Napoca este a doua ca mărime din țară, după București și sunt premise să rămână așa și în următorii ani

Investitorii imobiliari au în plan opt clădiri de birouri, de clasă A, în Cluj-Napoca, care vor avea în total o suprafață de 130.016 mp, până în 2025, ce reprezintă aproximativ jumătate din stocul actual de birouri moderne din oraș, conform unei analize realizate de Fortim Trusted Advisors, membră a Alianței BNP Paribas Real Estate.

Cluj-Napoca înregistrează o suprafață totală de 260.317 mp de spații de birouri

În acest moment, stocul de spații moderne de birouri din Cluj-Napoca înregistrează o suprafață totală de 260.317 mp, dar sunt în diverse faze de aprobare sau de construcție opt clădiri de birouri, printre care se numără Via Office Building, proiectul Iulius Group, Grand Park City, două clădiri în proiectul Bonjour Office Building și mai multe clădiri în proiectul Liberty Techology Park. Cea mai avansată construcție este Via Office Building, care se preconizează ca va fi gata la sfârșitul acestui an și va aduce pe piață o suprafață de 12.191 mp spații de birouri clasă A.

În Cluj-Napoca, gradul de neocupare a clădirilor de birouri este de 8,9%, mai mic decât în București și acest lucru se întâmplă pentru că dezvoltatorii construiesc în special după ce au chiriași ancoră, contracte de pre-închiriere semnate pentru o parte din viitorul spațiu. Cele mai multe companii care închiriază birouri în Cluj-Napoca vin din domeniile IT&C și suport.

Sursă: https://www.transilvaniabusiness.ro/

Tendințe care modelează piața muncii în 2022

Tendințe care modelează piața muncii în 2022

Dacă ești antreprenor sau viitor antreprenor în România, este important să știi la ce să te aștepți când vorbim despre piața muncii și schimbările prin care a trecut aceasta în contextul ultimelor generații, cât și a pandemiei. Iar aici discutăm despre câțiva factori...

citește mai mult