Numărul firmelor cu capital străin nou înființate – în creștere în 2022

La începutul acestui an, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut cu 35,1% față de anul trecut, în aceeași perioadă.

Datele centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului relevă că cele 2.838 de societăţi noi înregistrate aveau un capital social subscris în sumă totală de peste 17,2 milioane de dolari, cu 20,2% mai mic faţă de cel al firmelor înmatriculate în perioada ianuarie-mai 2021 (aproximativ 22 de milioane de dolari), informează Agerpres.

Cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în activităţi profesionale, administrative, ştiinţifice şi tehnice (23,16%), comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea auto şi moto (22,7% din total) şi transport, depozitare şi comunicaţii (16,87%).

La finele lunii mai 2022, în România existau 239.685 societăţi cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se depășea 66,4 miliarde de dolari.

Sursă: Forbes.ro

Tendințe care modelează piața muncii în 2022

Tendințe care modelează piața muncii în 2022

Dacă ești antreprenor sau viitor antreprenor în România, este important să știi la ce să te aștepți când vorbim despre piața muncii și schimbările prin care a trecut aceasta în contextul ultimelor generații, cât și a pandemiei. Iar aici discutăm despre câțiva factori...

citește mai mult