Fonduri 2022: ajutoare totale de 3 milioane Euro pentru firme românești care merg la târguri internaționale

Firmele private din România vor putea accesa ajutoare în valoare totală de 15 milioane lei (aprox. 3 milioane euro) de la bugetul de stat, pentru a merge la târguri și expoziții internaționale sau pentru participarea la evenimente online cu taxă, prin Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români, conform unei propuneri oficiale de ordonanță de urgență.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a scos în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care ar urma să se reia PINT – Programul de susţinere a internaţionalizării operatorilor economici români.

Bugetul alocat PINT pentru anul 2022 se constituie prin alocarea unei sume de 15.000.000 lei din bugetul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, capitolul 80.01 „Acţiuni generale, economice şi de muncă“, titlul „Subvenţii“, urmând ca în bugetul de stat pentru anul 2023 să fie prevăzută aceeaşi sumă – prevede propunerea oficială de ordonanță.

Firmele care vor fi selectate la finanțare vor primi o sumă forfetară pentru a-și acoperi o parte din cheltuielile cu participarea – individuală sau în cadrul unei misiuni naționale – la târguri și expoziții în statele UE sau țări din afara Uniunii Europene. Se vor finanța cheluieli cu standul de prezentare a produselor sau serviciilor oferite de firmă, precum și cu taxele de participare (inclusiv la evenimentele online cu plată).

Sursa: Startupcafe.ro

Cum arată piața imobiliară la ora actuală

Cum arată piața imobiliară la ora actuală

În ultimii ani am fost martorii creșterii atât a interesului pentru proprietăți, cât și a prețurilor acestora. Din acest punct de vedere, anul 2022 menține același trend, însă cu o viteză de creștere puțin mai lentă, iar interesul pare să fie declarat pentru zonele de...

citește mai mult